Gevestigd bij MAAK Haarlem

Een inspirerend bedrijventerrein gericht op innovatieve maak technieken

Kennismaking bedrijven met 3D printing

laat uw bedrijf op een laagdrempelige manier kennismaken met 3D printing en ontwerpen

Cursus 3D printing en modeling

cursus 3D Printing en 3D modeling met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Cursus 3D printing en modelling

cursus 3D Printing en 3D ontwerpen met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Arrow
Arrow
Slider

3D Educatie naar EIC-Mainport

In samenwerking met bedrijven en mbo, hbo en wo opleidingen wordt jaarlijks het McPort Event in het EIC-gebouw in de Rotterdamse haven georganiseerd. 3D Educatie werkt ook weer mee en zal workshops geven aan de leerlingen van 24 scholen. Op 13 en 14 november zullen leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo uit de regio Rotterdam-Rijnmond de Rotterdamse haven bezoeken om zich te oriënteren op een vervolgopleiding of hun toekomstige beroep. Wij gaan laten zien wat voor fantastische mogelijkheden de technieken 3D modelleren en 3D printen te bieden heeft.

eic main3

#3deducatie #eicmainport #havenvanrotterdam #rotterdam #3dworkshop #workshop3dprinten #autodeskfusion360 #mainport #maakhaarlem #techniekles #techniekopschool #3dmodelleren #3dontwerpen #mcport #mcportevent #3dprinting

 

Basiscursus Autodesk Fusion 360 in oktober en november

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. De eerstvolgende Autodesk Fusion 360 cursus is op dinsdagavond 8, 15, 22, 29 oktober, 5 en 12 november tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

Neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven!

fusion 360 small11

 

Training 3D modelleren en 3D printen Pieter Groen college

pietergroenOp het Pieter Groen College in Katwijk (mavo, havo, vwo) gaat 3D Educatie binnenkort, voor docenten en leerlingen, trainingen 3D modelleren en 3D printen geven. Tevens gaan we 3D printers leveren en helpen met de nuttige inzet daarvan op school.

Kunst en techniekproject op de Rosa basisschool Den Haag

tinkercad escher1Op de Rosa basisschool in Den Haag hebben we vorige week een techniekproject gehouden rondom kunstenaar Escher. Na een presentatie over deze bijzondere Nderlandse kunstenaar en hoe ook hedendaagse kunstenaars nieuwe technieken zoals 3D printen gebruiken, zijn de kinderen in Autodesk Tinkercad hun eigen “Escher” patroon gaan ontwerpen. We hebben de ontwerpen 3D geprint met flexibel filament en er stempels van gemaakt. De kinderen gaan er nu hun eigen Escher kunstwerk van maken.

escher stempels 3dprint

 

 

 

 

 

 

 

 

escher3

3D Modelleren en printen bij het Laurens Lyceum Rotterdam

laurenslyceumOp HAVO, VWO, Gymnasium van het Laurens Lyceum gaat 3D Educatie binnenkort trainingen Autodesk Fusion 360 geven voor docenten. Tevens gaan we helpen met het opzetten van een lesprogramma voor 3D modelleren en 3D printen.

3D Printer voor op school

3D print zeer betrouwbaar en veilig met de Zortrax M200 Plus 3D Printer. De 3D Printer is uitgevoerd met Touch screen, Wifi en Ethernet, Material End detection. Vanaf nu leveren we deze 3D Printer ook voor scholen, uiteraard verzorgen we niet alleen de 3D printer(s) maar ook de installatie, trainingen, lesprogramma's en ondersteuning.

zortrax1

lees verder

Autodesk Fusion 360 vervolgcursus in mei

Begin mei start onze nieuwe Autodesk Fusion 360 vervolgcursus. Op 6 dinsdagavonden wordt een vervolg gegeven op onze basiscursus. Lees verder

fusion360

 

Ontwikkeling Robot Learning Platform

3D Educatie heeft sinds kort een nieuwe aanwinst, een industriële robot. We gaan binnenkort de slag om een industriële robot (Fanuc mate 100) om te vormen tot een Robot Learning Platform. Naast educatieve toepassingen, gaan we experimenteren met 3D print extruders en CNC spindles. 

Binnenkort meer over dit project.

3Deducatie Robot

Circular Product Design workshop bij Sancta Maria

Voor de leerlingen van HAVO4 van het Sancta Maria Haarlem gaan we eind maart weer een aantal workshops Circular Product Design geven. We leren de leerlingen over de mogelijkheden om op een verantwoorde manier producten te ontwerpen en te produceren, met name door gebruik van slimme en duurzame materialen en nieuwe manieren van fabriceren (3D Printing).

Net als vorig jaar gaan de leerlingen daarna aan de slag om een product te ontwerpen met circulaire eigenschappen.

Bekijk hier het sfeer impressie filmpje van vorig.

Sancta

 

Trainingen Kennemer College van start

3D Educatie is de komende 3 weken neergestreken bij het Kennemer College in Beverwijk. We trainen de docenten in het 3D modelleren en 3D printen. Tevens werken we aan een eerste opzet van een lesprogramma voor integratie bij verschillende vakken (zowel Creatief als Techniekvakken).

Naamloos

3D printen en Autodesk Tinkercad bij Pouwercollege

3D Educatie gaat binnenkort trainingen 3D printen en 3D ontwerpen geven aan een groep docenten van het Pouwercollege uit Utrecht.pouwercoll

Binnenkort meer informatie over de trainingen.

Nieuw trainingsprogramma Kennemer College (HAVO – VWO)

3D Educatie gaat begin dit jaar weer aan de slag bij het Kennemer College uit Beverwijk. In februari, maart en april 2019 geven we diverse 3D print- en ontwerptrainingen aan een groep docenten. Tevens helpen we mee met het maken van een techniek lesprogramma, aansluitend op het bestaande programma. Het programma wordt een mooie combinatie tussen creatieve en techniek elementen. 

 

kennemercollege

 

Bent u ook geïnteresseerd in wat 3D Educatie zou kunnen betekenen? neem vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina 1 van 8

© 2019 3D Educatie | Oudeweg 91-95 F-0.2, 2031 CC Haarlem, Tel. 023 369 00 37