Gevestigd bij MAAK Haarlem

Een inspirerend bedrijventerrein gericht op innovatieve maak technieken

Kennismaking bedrijven met 3D printing

laat uw bedrijf op een laagdrempelige manier kennismaken met 3D printing en ontwerpen

Cursus 3D printing en modeling

cursus 3D Printing en 3D modeling met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Cursus 3D printing en modelling

cursus 3D Printing en 3D ontwerpen met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Arrow
Arrow
Slider

Basiscursus Autodesk Fusion 360 start weer begin september

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. Na afgelopen maanden geen cursus te hebben gegeven gaan we gelukkig begin september weer van start. Ten aanzien van COVID-19 hanteren we de op dat moment geldende RIVM-maatregelen.
De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

De cursusdata zijn: 01-09-2020
                                 08-09-2020
                                 15-09-2020
                                 22-09-2020

Mocht je interesse hebben, neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven! We werken met kleine groepen dus meld je snel aan.

Autodesk Fusion 360

 

COVID-19 en 3D Educatie

3D Educatie geeft de hoogste prioriteit aan de veiligheid en gezondheid van haar cursisten, leerlingen van scholen en medewerkers. Wij houden de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen het advies van lokale en nationale gezondheidsorganisaties en autoriteiten op.

Wat betekent dit voor Cursussen en Workshops

Gezien alle oproepen om 1,5m afstand te houden en de onmogelijkheid om dat te doen met een cursus of workshop, waarbij we toch ook met regelmaat veel moet uitleggen achter een scherm, is het voor cursisten en leerlingen, als voor cursusleider een te groot risico op een mogelijke besmetting met het COVID-19 virus (Corona virus).

We hebben dan ook besloten om de komende twee weken (tot aan in ieder geval 6 april) de cursussen en workshops helaas geen doorgang te laten hebben. Zodra de RIVM adviezen/richtlijnen na 6 april worden aangepast/versoepeld, zullen wij communiceren welk effect dit heeft op onze cursussen, workshops en trainingen.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 023-369 0037

Trainingen van docenten op Het College Vos in Vlaardingen

3D Educatie gaat in februari en maart docenten trainen in het 3D ontwerpen met Autodesk Fusion 360. Op Het College Vos worden de leerlingen opgeleid voor beroepsgerichte sectoren als Mobiliteit en transport, Produceren, Installeren en Energie, Economie en ondernemen.
We gaan de docenten training geven in het 3D modelleren, met veel praktijkgerichte ontwerp- en maakopdrachten op de 3D printer.
Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer informatie over de cursussen en trainingen van 3D Educatie.logo Het College Vos

Tweedaagse basiscursus Fusion 360 voor professionals

Autodesk Fusion 360 is zeer geschikt voor professionals die vanuit allerlei disciplines, cursist 2met 3D ontwerpen aan de slag willen gaan zoals (product)-ontwerpers, kunstenaars, makers en werktuigbouwkundigen. 3D Educatie biedt een tweedaagse cursus aan met veel praktische oefeningen.
De cursus wordt gegeven bij 3D Educatie in Haarlem. Klik hier voor uitgebreide informatie.

3D Educatie geeft cursus SketchUp Pro

SketchUp

Voor professionals die hun ideeën ruimtelijk willen onderzoeken en/ of weergeven, biedt 3D Educatie sinds kort een SketchUp Pro cursus aan. SketchUp is een zeer toegankelijk 3D programma voor het snel visualiseren van meubels, interieurs, gebouwen en omgeving.Voor professionals die hun ideeën ruimtelijk willen onderzoeken en/ of weergeven, biedt 3D Educatie sinds kort een SketchUp Pro cursus aan. SketchUp is een zeer toegankelijk 3D programma voor het snel visualiseren van meubels, interieurs, gebouwen en omgeving.Deze basiscursus belicht de mogelijkheden van het programma en leert je vaardigheid aan in modelleren middels concrete oefeningen .De cursus wordt vooralsnog op aanvraag gegeven. Klik hier voor de volledige cursusinhoud.

 

Basiscursus Autodesk Fusion 360 is weer van start gegaan

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. De eerste cursus van dit jaar is weer van start gegaan. Mocht je interesse hebben, neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven! De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

 

fusion 360 small11

 

Workshop ijskristallen maken bij de Rosa Basisschool

Nu de temperatuur verder zakt zijn we aan de slag gegaan met ijskristallen. Hoe ontstaan ze en wat bepaalt eigenlijk hun vorm? Groep 8 van de Rosa Basisschool in Den Haag ging aan de slag met Tinkercad en ieder creëerde hun eigen kristal. Het eindresultaat was hetzelfde als in de natuur: elk kristal is uniek!

20191211 kristallen op printer
Vervolgens ging groep 4, met behulp van de leerlingen van groep 8, kerstversiering printen met 3D Doodle. Kerststerren,- bomen,-mutsen …., van alles werd er geproduceerd voor thuis in de boom.

20191211 groep4 en 8

20191211 kerst doodle 3d

Leerlingen Rosa school maken bordspel

De tijd voor spelletjes is weer aangebroken en dit vormde het thema voor groep 8 van de Rosa basisschool in Den Haag. Na een inleidende presentatie over games en techniek, gingen de leerlingen in groepjes aan de slag om een eigen bordspel te bedenken. Met behulp van Tinkercad, hebben ze daarbij pionnen en een dobbelsteen ontworpen en gemodelleerd. Deze werden geprint waarna ze uiteindelijk hun eigen spel konden spelen.

20191127 Rosa bordspel1

20191127 Rosa bordspel2

3D printen bij de feestelijke opening van ERIKS CMF

Donderdag 21 november vond de feestelijke opening plaats van de Clean Manufacturing Facility van ERIKS Nederland, een industriële dienstverlener gevestigd in o.a. Alkmaar. Relaties uit de food, farma en semicon werden getrakteerd op een uitgebreid programma rond het thema schone productie, 'Lean in clean'.

Tijdens de familiedag op zaterdag 23 november, heeft 3D Educatie de geïnteresseerde bezoekers op een toegankelijke wijze, het 3D printen belicht, het proces en mogelijke toepassingen hiervan getoond. Midden in de productiehal hebben vier printers non-stop gedraaid om, door de honderden kinderen zelfgemaakte, naam-sleutelhangers te produceren. Deze kregen zij direct mee.

3D in hal

 

JINC maakt kennis met 3D printen

3D Educatie heeft een groep kinderen van jINC kennis laten maken met 3D printen. Na een rondleiding in de hal van de 3D Makers Zone waar de kinderen allerlei soorten 3D printers gedemonstreerd kregen, konden ze bij 3D Educatie zelf aan de slag. Met veel enthousiasme ontwierpen ze in Tinkercad een huisje. De middag werd afgesloten met een door hen zelf ontworpen en geprinte naam-sleutelhanger die ze konden meenemen. jinc

kinderen klein    

Tinkerhuis klein

3D Educatie trainingen 3D printen en 3D ontwerpen bij Praktijkcollege De Schakel

3D Educatie heeft in november een aantal docenten van Praktijkcollege De Schakel in Haarlem, trainingen 3D printen en 3D ontwerpen gegeven. Via praktische Tinkercad-opdrachten is het 3D printen en 3D modelleren toegankelijker gemaakt door toepassingen in de lessen te belichten.

deschakel

3D Educatie bij de Rotterdamse Haven

3D Educatie deed net als vorig jaar mee aan het Mc-Port event in de Rotterdamse Haven. Op 13 en 14 november 2019 hebben  1000 leerlingen bovenbouw van het voortgezet onderwijs zich georiënteerd op beroepen in de Rotterdamse haven.  Tijdens de dagen geven we korte workshops 3D modelleren en 3D printen. In een half uur gaan de leerlingen een windturbine 3D ontwerpen.

foto2

Ons doel is verder om de leerlingen enthousiast te maken over de technieken 3D modelleren en 3D printen en kennis te laten maken met hoe ook deze technieken ingezet worden bij havenberoepen.
Verantwoorde manier van produceren Zoals in al onze techniek workshops en programma’s, besteden we extra aandacht aan het op een verantwoorde manier van maken / produceren of problemen oplossen.  ZO hebben we hier gekozen voor het 3D modelleren en printen van een windturbine of efficiënte schroef.

Pagina 1 van 9

© 2020 3D Educatie | Oudeweg 91-95 F-0.2, 2031 CC Haarlem, Tel. 023 369 00 37