Gevestigd bij MAAK Haarlem

Een inspirerend bedrijventerrein gericht op innovatieve maak technieken

Kennismaking bedrijven met 3D printing

laat uw bedrijf op een laagdrempelige manier kennismaken met 3D printing en ontwerpen

Cursus 3D printing en modeling

cursus 3D Printing en 3D modeling met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Cursus 3D printing en modelling

cursus 3D Printing en 3D ontwerpen met Autodesk Fusion 360 bij ons of bij u op locatie

Arrow
Arrow
Slider

Basiscursus Autodesk Fusion 360 is weer van start gegaan

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. De eerste cursus van dit jaar is weer van start gegaan. Mocht je interesse hebben, neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven! De cursus wordt gegeven op de dinsdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

 

fusion 360 small11

 

Workshop ijskristallen maken bij de Rosa Basisschool

Nu de temperatuur verder zakt zijn we aan de slag gegaan met ijskristallen. Hoe ontstaan ze en wat bepaalt eigenlijk hun vorm? Groep 8 van de Rosa Basisschool in Den Haag ging aan de slag met Tinkercad en ieder creëerde hun eigen kristal. Het eindresultaat was hetzelfde als in de natuur: elk kristal is uniek!

20191211 kristallen op printer
Vervolgens ging groep 4, met behulp van de leerlingen van groep 8, kerstversiering printen met 3D Doodle. Kerststerren,- bomen,-mutsen …., van alles werd er geproduceerd voor thuis in de boom.

20191211 groep4 en 8

20191211 kerst doodle 3d

Leerlingen Rosa school maken bordspel

De tijd voor spelletjes is weer aangebroken en dit vormde het thema voor groep 8 van de Rosa basisschool in Den Haag. Na een inleidende presentatie over games en techniek, gingen de leerlingen in groepjes aan de slag om een eigen bordspel te bedenken. Met behulp van Tinkercad, hebben ze daarbij pionnen en een dobbelsteen ontworpen en gemodelleerd. Deze werden geprint waarna ze uiteindelijk hun eigen spel konden spelen.

20191127 Rosa bordspel1

20191127 Rosa bordspel2

3D printen bij de feestelijke opening van ERIKS CMF

Donderdag 21 november vond de feestelijke opening plaats van de Clean Manufacturing Facility van ERIKS Nederland, een industriële dienstverlener gevestigd in o.a. Alkmaar. Relaties uit de food, farma en semicon werden getrakteerd op een uitgebreid programma rond het thema schone productie, 'Lean in clean'.

Tijdens de familiedag op zaterdag 23 november, heeft 3D Educatie de geïnteresseerde bezoekers op een toegankelijke wijze, het 3D printen belicht, het proces en mogelijke toepassingen hiervan getoond. Midden in de productiehal hebben vier printers non-stop gedraaid om, door de honderden kinderen zelfgemaakte, naam-sleutelhangers te produceren. Deze kregen zij direct mee.

3D in hal

 

JINC maakt kennis met 3D printen

3D Educatie heeft een groep kinderen van jINC kennis laten maken met 3D printen. Na een rondleiding in de hal van de 3D Makers Zone waar de kinderen allerlei soorten 3D printers gedemonstreerd kregen, konden ze bij 3D Educatie zelf aan de slag. Met veel enthousiasme ontwierpen ze in Tinkercad een huisje. De middag werd afgesloten met een door hen zelf ontworpen en geprinte naam-sleutelhanger die ze konden meenemen. jinc

kinderen klein    

Tinkerhuis klein

3D Educatie trainingen 3D printen en 3D ontwerpen bij Praktijkcollege De Schakel

3D Educatie heeft in november een aantal docenten van Praktijkcollege De Schakel in Haarlem, trainingen 3D printen en 3D ontwerpen gegeven. Via praktische Tinkercad-opdrachten is het 3D printen en 3D modelleren toegankelijker gemaakt door toepassingen in de lessen te belichten.

deschakel

3D Educatie bij de Rotterdamse Haven

3D Educatie deed net als vorig jaar mee aan het Mc-Port event in de Rotterdamse Haven. Op 13 en 14 november 2019 hebben  1000 leerlingen bovenbouw van het voortgezet onderwijs zich georiënteerd op beroepen in de Rotterdamse haven.  Tijdens de dagen geven we korte workshops 3D modelleren en 3D printen. In een half uur gaan de leerlingen een windturbine 3D ontwerpen.

foto2

Ons doel is verder om de leerlingen enthousiast te maken over de technieken 3D modelleren en 3D printen en kennis te laten maken met hoe ook deze technieken ingezet worden bij havenberoepen.
Verantwoorde manier van produceren Zoals in al onze techniek workshops en programma’s, besteden we extra aandacht aan het op een verantwoorde manier van maken / produceren of problemen oplossen.  ZO hebben we hier gekozen voor het 3D modelleren en printen van een windturbine of efficiënte schroef.

Basiscursus Autodesk Fusion 360 in januari en februari

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. De eerstvolgende Autodesk Fusion 360 cursus is op dinsdagavond 7, 14, 21, 28 januari, 4 en 11 februari tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

Neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven!

fusion 360 small11

 

3D Educatie naar EIC-Mainport

In samenwerking met bedrijven en mbo, hbo en wo opleidingen wordt jaarlijks het McPort Event in het EIC-gebouw in de Rotterdamse haven georganiseerd. 3D Educatie werkt ook weer mee en zal workshops geven aan de leerlingen van 24 scholen. Op 13 en 14 november zullen leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo uit de regio Rotterdam-Rijnmond de Rotterdamse haven bezoeken om zich te oriënteren op een vervolgopleiding of hun toekomstige beroep. Wij gaan laten zien wat voor fantastische mogelijkheden de technieken 3D modelleren en 3D printen te bieden heeft.

eic main3

#3deducatie #eicmainport #havenvanrotterdam #rotterdam #3dworkshop #workshop3dprinten #autodeskfusion360 #mainport #maakhaarlem #techniekles #techniekopschool #3dmodelleren #3dontwerpen #mcport #mcportevent #3dprinting

 

Basiscursus Autodesk Fusion 360 in oktober en november

Leer op een laagdrempelige manier 3D ontwerpen met de basiscursus Autodesk Fusion 360. De eerstvolgende Autodesk Fusion 360 cursus is op dinsdagavond 8, 15, 22, 29 oktober, 5 en 12 november tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Als je een avond niet kan, is er ook een inhaalmogelijkheid voor een gemiste avond.

Neem contact op voor meer informatie of op je in te schrijven!

fusion 360 small11

 

Training 3D modelleren en 3D printen Pieter Groen college

pietergroenOp het Pieter Groen College in Katwijk (mavo, havo, vwo) gaat 3D Educatie binnenkort, voor docenten en leerlingen, trainingen 3D modelleren en 3D printen geven. Tevens gaan we 3D printers leveren en helpen met de nuttige inzet daarvan op school.

Kunst en techniekproject op de Rosa basisschool Den Haag

tinkercad escher1Op de Rosa basisschool in Den Haag hebben we vorige week een techniekproject gehouden rondom kunstenaar Escher. Na een presentatie over deze bijzondere Nderlandse kunstenaar en hoe ook hedendaagse kunstenaars nieuwe technieken zoals 3D printen gebruiken, zijn de kinderen in Autodesk Tinkercad hun eigen “Escher” patroon gaan ontwerpen. We hebben de ontwerpen 3D geprint met flexibel filament en er stempels van gemaakt. De kinderen gaan er nu hun eigen Escher kunstwerk van maken.

escher stempels 3dprint

 

 

 

 

 

 

 

 

escher3

Pagina 1 van 8

© 2019 3D Educatie | Oudeweg 91-95 F-0.2, 2031 CC Haarlem, Tel. 023 369 00 37